bridge bouldering

hrana [16.01.2012, ]

Bouldering na viaduktu u Českého Krumlova.


Pro mně zase něco nového.
Patrik mě vzal na další z jeho objevů. Místo, kde se dá zatrénovat  v dešti a sněhu. Jak Patrik sám proklamuje, nehledá kameny, ale celé SEKTORY.
Měli jsme sraz u Agipu v Českém Krumlově, odkud jsme se přesunuli do 1 Km vzdálené obce Nové Dobrkovice. Obec od přírodní rezervace Výšenské kopce dělí železniční trať Č. Krumlov - Černá v pošumaví. A právě pod železnicí je velký, nově opravený viadukt. Vyvedený v parádní žule!

viadukt

Patrik zde bouldroval už minulou zimu a pokud vím, nikdo jiný než já a Pavel Siklenka tu zatím nebyl. K dnešnímu dni je tu asi 10 černou šipkou označených bouldrů. Možností je tu ale spousta.

stěna

3 oboustranně lezitelné tubusy s délkou kolem 15 metrů, kolmá čelní stěna s výškou 8 metrů a ještě mírně položené venkovní plotny tunelu.

pilíř

Leze se po dobře zamáznutých spárách, lištách v kamenných blocích a stiscích. V převislých cestách v tunelu se končí ve výrazných chytech zhruba ve výšce 3 metrů. Na čelní stěně se leze až do 4 metrů. Traverzy lze natáhnout až do neuvěřitelných délek.

vnitřek

Všude super dopady, autem dojedete až k viaduktu.

čeloo

A místní neprudí, Patrik už jim vysvětlil, co je to bouldering. Nebo buildering ?
Mě se tu líbilo a zablbnul jsem si uplně všude. Některý směry byly zateklý, ale když mrzne, tak je prý vše OK.

vzadu

Chyty musíte často hledat a překvapilo mně, že potřebujete sílu i dobrou techniku. Jen ten profil je v tubusech stále stejný :-)

předek

O obtížnostech se mluví těžko. Zatím tak od 6A do 6C. Projekty kolem 7B. Ale traverzy mohou sahat až k stupni 8.

hrana

Když budete mít někdo cestu kolem, stavte se. Zajímavá změna (kromě lidí z Ostravy a jejich bunkrů). A nezapomeňte na kartáče a mágo. I když by se hodily i menší štafle.

sit

Děkuju Patrikovi Fabingerovi.

Petr Schwarz.

Reakce na článek


Jméno: Standa & Honza
Datum: 18.01.2012 11:07:31
Předmět: comment



Mapa polohy pro zvídavé:

http://mapy.cz/#x=14.295342&y=48.817825&z=14&c=f&t=s&u=u&umc=9g5LCxRlZN&uml=%C4%8Cesk%C3%BD%20Krumlov%2C%20okres%20%C4%8Cesk%C3%BD%20Krumlov



Jméno: Štěpán Stráník
Datum: 17.01.2012 14:57:40
Předmět: Super



Je vidět, že stát nám může udělat pěknou oblast a rozhazování peněz v tomto případě, je ku prospěchu. Je výborný, že dělníci udělali spáry mezi kameny akorát, většinou starší mosty mají velké spáry, ale je vidět, že někdo domluvil stavebním firmám a dělají se teď mosty akorát na míru. Fandím tomuto stylu lezení a určitě někdy rád zavítám. Co udělat sejšn? 40 linií není málo :)


Jméno: Patrik Fabinger
Datum: 17.01.2012 10:24:12
Předmět: Krumlov



Už je to komplet suchý.Jen doplním že od 7A-B odhaduji tak 15 kousků.Okolo 7C tak  5 věcí,těžší než 7C tak 2 kusy. A 4 krásný převislý hrany od 6C -7B? 2 traverzy v převislém středním tunelu, dlouhé 15m po malejch lištách a oblinách, si v kuse nějak neumím představit.Celkem tak 40 věcí.Na zimu je to ok pokud člověk nechce furt viset v díře v dachu někde u Bechyně. Lezení jak na skále a ne jak na mostě...

Příspívat do diskuze k tomuto článku, mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud se chcete zaregistrovat, přejděte na registrační formulář. Pokud jste již registrovaným uživatelem, přihlášte se.