Dai to Dal

[23.03.2012, ]

Dai Koyamada přelezl přelomové 8C z dílny Davea Grahama The Story of Two Worlds. Tentokrát ze správných chytů, takže pořádný skalp je v kapse a Dai s ním může spokojeně odfrčet do země vycházejícího slunce.


Dai a Story, to je dlouhá… story. Článek o tom, že boldr tento japonský silák zdolal, jsme přinesli skoro před dvěma lety. Potom se Dai podle svých slov dozvěděl, že boldr nastoupil moc vysoko a sám svůj výstup zpochybnil. Od dalších pokusů ho potom odradilo špatné počasí, ale nakonec všechno klaplo. Boulder sám o sobě má zajímavou historii a je kolem něho trochu víc rozruchu, než kolem jiných 8Céček. Ale hodně o tom jsme už psali tady.


Story of Two Worlds 8C

Jde o druhé opakování, to první má na svědomí Paul Robinson. Neověřené zdroje však prohlašují, že i Paul nastoupil z vyšších chytů. Dai ani Dave však nezachytili svůj výstup na videu, je tudíž těžké soudit, jak to doopravdy je. Opravdu se k problematice startu můžou vyjádřit jen sami lezci nebo místní znalci. Jediný z našich, kdo boulder zkoušel je Adam a Ondra Nevělík, který na konci roku vylezl stand-start verzi Dagger 8B+. Takže kdo ví?

Zdroje: 8a.nu, 27crags.com

Adam

Reakce na článek

Příspívat do diskuze k tomuto článku, mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud se chcete zaregistrovat, přejděte na registrační formulář. Pokud jste již registrovaným uživatelem, přihlášte se.