Indoor lezení

luky [12.02.2013, ]

Sníh ještě neslezl, my ale lézt chceme.


U nás na Šumavě sníh ještě dlouho vydrží, a tak musíme trénovat jen na bouldrovce. Tu naší malou Vimperskou jsme si po uklizení nově natřeli

práce

a všechny chyty umyli. Nakoupili pár nových chytů od Xcultu a pak vymýšleli nové bouldery. K dnešnímu dni jich je myslím kolem padesáti.

stěna

Být zavřený furt jen na jedné stěně vám po nějakém čase začne lézt na nervy. Jsem proto vděčný, že tu naší Vimperskou kotelnu můžu ještě střídat s bouldrovkou na Lanovce v Českých Budějovicich. Pozkoušíte bouldery od jiných autorů a vidíte trénink Lukyho a Vládi. (Sláva zátěžové vestě.)
K nápadu vyrazit na bouldrovku do Prahy jsem nemusel nikoho dlouho přemlouvat, a tak ve složení Luky, Cyril, Kuba, já a moje dcera Vanda vyrážíme směr metropole. Původně jsem myslel, že jedeme do Boulderbaru. (Až si Luky s Cyrilem zashopujou :-) ) Ze zadních sedadel se však suše ozvalo, že jedeme do Lokalbloku - na závody !

Luky

Nakonec jsem ale rád. Nové profily, chyty, struktury. Je připraveno po 10 boulderech v 6 kategoriích.

Cyril

Lidé na závodech přibývali a tak jste si mimo jiné museli dávat pozor na to kde stojíte, aby vám nepřistál na hlavě třeba Jirous skákající do topu černého boulderu.

Kuba

A tak se skákalo, natahovalo, protlačovalo, ....   Trvalo to v našem případě 3 hodiny intenzivního lezení.
Paráda. Škoda, že to máme do Prahy trochu z ruky. Nicméně myslím, že za měsíc se tam ukážeme zase. Vesničani si zkrátka v Lokalu parádně zabouldrovali.

Cyril

Neodpustím si ještě malý postřeh. Až druhý den ráno, když jsem z těžka vstával z postele, jsem si uvědomil, že jsme byly s dcerou asi ten nejstarší a nejmladší závodník.

Ps. 16. 2. jsou Ytong závody na Lanovce, tak můžete zajít.
Petr Schwarz.

Reakce na článek


Jméno: Michal Plaček
Datum: 19.02.2013 09:25:02
Předmět: Vimperské bouldrovky



OK a vstup po domluvě s kým? Mohli byste mi dát prosím kontakt?
Jinak ty ostatní fotky jsou z Lokal Bloku v Praze na Smíchově, ..chodím tam.
O té malé bouldrovce ve školní tělocvičně vím z netu a mluvil sem s tamním tělocvikářem, který mě odkazoval právě na Kotelnu...


Jméno: Standa & Honza
Datum: 19.02.2013 07:55:53
Předmět: Vimperská bouldrovka



Vimperská bouldrovka (kotelna) je na prvních 2 fotkách, jde o soukromou stěnku - tj. vstup po domluvě , jestli se pravidla nezměnila. Na zbylých fotkách v článku je (asi) bouldrovka v ČB - Lanovka.

Ve Vimperku maj ještě děcka ve školní tělocvičně jednu pěknou bouldrovku, ale s dostupností to bude zřejmě horší.



Jméno: Michal Plaček
Datum: 18.02.2013 15:38:21
Předmět: Kde bouldrovka?



Ahoj, kde přesně ve Vimperku je ta Vaše bouldrovka? Jedu příští týden do Vimperku na služebku a rád bych tam zašel. Díky!

Příspívat do diskuze k tomuto článku, mohou pouze registrovaní uživatelé. Pokud se chcete zaregistrovat, přejděte na registrační formulář. Pokud jste již registrovaným uživatelem, přihlášte se.